LOPPUVUODEN LEFFATEATTERIVINKIT

lokakuuta 01, 2016 Unknown 0 Comments

Elokuvat tulee yleensä katsottua kotisohvalta, mutta suunnilleen kerran kuussa päädymme myös elokuvateatteriin asti. Tähän loppuvuoteen on nyt kuitenkin tulossa (tai jo tullut) niin monta mielenkiintoista elokuvaa, että tuo kerran kuussa -tahti ei taida nyt olla riittävästi. Päätinkin nyt listata nuo elokuvat, jotka haluan ehdottomasti nähdä leffateatterin puolella, pimeässä salissa, popcorneja ja muita leffaherkkuja napostellen.




1. Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille


Tim Burton on yksi suosikkiohjaajistani Wes Andersonin ja Sofia Coppolan rinnalla. Burtonissa on taikaa, ja trailerin perusteella tämä elokuva putoaa juuri siihen leffakategoriaan, josta itse aina innostun. Neiti Peregrinen koti sai ensi-iltansa eilen 30.9.2016.


2. Bridget Jones's Baby


Jos on nainen, ja lähentelee 30 ikävuotta on hyvin todennäköisesti varttunut aikuiseksi Sinkkuelämää-sarjan ja Bridget Jones -elokuvien (jotkut jopa kirjojen) parissa. Niin minäkin. Siksipä onkin ihan mahdoton keksiä yhtään syytä, miksi en haluaisi nähdä tätä elokuvaa! Trailerin perusteella luvassa on yhtä hulvatonta menoa kuin aiemmissakin leffoissa. Tämä onkin pyörinyt elokuvateattereissa jo hyvän tovin.


3. The Beatles: Eight Days A Week - The Touring Days


Jos fanittaa Beatlesia, ei tätä vain mitenkään voi sivuuttaa. Tietenkään. Punnitsin hetken, onko tämä sellainen elokuva, jonka haluan nähdä ehdottomasti leffateatterissa, vai riittäisikö kotisohvakin sitten myöhemmin. Lopputulemana kuitenkin totesin, että elokuvan tunnelmaan pääsee luultavasti paremmin kiinni teatterissa, joten vastaus: leffateatterissa. 4.11.2016 alkaen voi tätä käydä fiilistelemässä.


4. Ihmeotukset ja niiden olinpaikat


Jotenkin nyt tuntuu, että fanitan ihan kaikkea? Mutta, no Harry Potter on Sinkkuelämän naisten ja Bridget Jonesien rinnalla ollut tietenkin oleellinen osa omaa matkaani aikuisuuteen. Jopa huomattavan iso osa. Kirjat ja elokuvat ovat pitäneet otteessaan jo noin 15 vuotta, uudelleen ja uudelleen. Siksipä onkin ihan mukava saada katsottavaksi uutta materiaalia velhomaailmasta. Ihmeotusten ensi-iltaa joudutaan odottamaan vielä yli marraskuun puoliväliin. Ensi-ilta on siis 18.11.2016.


Myös muita mielenkiintoisia leffoja on nyt joko jo pyörimässä teattereissa tai vasta tulossa. Näistä mainitsisin ainakin The Lobster, Tyttö nimeltä Varpu, Samurai Rauni Reposaarelainen ja Marvelin Doctor Strange.

- Jenni