JOKAINEN MEISTÄ ON VÄHÄN BRIDGET JONES

lokakuuta 23, 2016 Unknown 0 Comments

Bridget Jones's Baby oli tämän loppuvuoden must see -listallani, ja eilen sain ruksata sen katsotuksi. Elokuva oli täydellinen jatko-osa kahdelle aiemmalle myötähäpeän täyteiselle hitille. Miksi? Koska Bridget liikuttaa, puhuttelee, nolottaa ja ihastuttaa. Meissä kaikissa on pienempi tai suurempi palanen Bridget Jonesia. 




Elokuva jatkoi tyylillisesti täysin uskollista linjaa edeltäjiensä kanssa. Leffassa mentiin täysillä alusta loppuun - tunteesta toiseen. Katsojien myötäeläessä kaiken. Harvoin olen ollut katsomassa näin hyväntuulista elokuvaa, joka lämmittää mieltä niin suunnattoman paljon, että olin kotiin kävellessä suorastaan pakahtua.

Bridget Jones's Baby oli viihdyttävä, jännittävä, romanttinen, koskettava ja samalla koko ajan niin kovin huvittava. Nautin joka hetkestä, jonka elokuvateatterissa istuin tämän leffan ääressä. Koin koko tunneskaalan ilosta suruun ja varsinkin niihin "en kestä katsoa" -nolotiloihin, joita elokuva tämän tästä tarjoili.

Nolojen tilanteiden nainen Bridget pelastaa siis päivän kuin päivän. En silti voi olla miettimättä, miten hän selviää kaikista tilanteista voittajana. Miten minä selviäisin, jos olisin Bridget? Kehittelinkin itselleni huoneentaulun, ihan vain, tiedättehän, siis kaiken varalta. Onhan jokaisessa meissä pieni pala Bridgetiä.

1. Älä käytä hameita ja mekkoja. (Tämä olisi kyllä vaikeaa, mutta pelastaisi luultavasti monilta ikäviltä viuhahduksilta.)

2. Älä liiku veden lähettyvillä. (Tai mikäli liikut, tee se uimapuku päällä ja näytä siltä kuin olisit oikeasti ollutkin menossa uimaan.)

3. Älä tunne ihmisiä, joiden nimet ovat mahdottomia lausua tai joiden nimistä voi vääntää jotakin rivoa. (Koska se ikävä verbaalinen takku tapahtuisi juuri silloin, kun sen ei pitäisi.)

4. Älä kulje kotona ilman housuja. (Koskaan ei tiedä, milloin pitää juosta ulos sateeseen, milloin kenenkin tai minkäkin (miehet..) perässä.)

5. Älä pukeudu teemabileisiin teeman mukaisesti. (Vaihtavat sen kuitenkin, eivätkä muista ilmoittaa.)

Toisaalta taas, Bridgetin elämä on mehukasta ja värikästä, joten tokkopa nolojen tilanteiden varomista kannattaa sitten kuitenkaan pitää huoneentauluna. Sen sijaan, ehkä tämä seuraava olisi kuitenkin motivoivampi?
1. Ota haasteet vastaan.

2. Älä ajattele, mitä muut ajattelevat sinusta.

3. Ole oma itsesi.

4. Uskalla heittäytyä.

5. Hyväksy heikkoutesi.

6. Elä täysillä.

7. Muista, mikä oikeasti on tärkeää. (Hetken itsesäälissä rypemisen jälkeen.)

8. Bailaa kotona täysillä lempikappaleidesi tahdissa. Verhot auki. Puolipukeissa. Jäätelöä syöden. Sängyllä pomppien. Eläthän vain kerran!

Bridget Jonesin vauva ihastuttaa

Bridget Jones's Baby pyörii siis tällä hetkellä elokuvateattereissa. Ensi-ilta kuitenkin oli Suomessa 16.9.2016, joten kannattaa käydä piakkoin, mikäli tämän mielii nähdä leffateatterin penkin hellässä syleilyssä.

-Jenni